Afbeelding

Burgemeester sluit drugspand in Zuidbroek

Algemeen

ZUIDBROEK - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen heeft voor een periode van 6 maanden een bedrijfspand in Zuidbroek gesloten. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen.


In het pand trof de politie 522 hennepplanten en 75 moederplanten aan. De hennepkwekerij is geruimd.

‘Niet getolereerd’ 

De burgemeester heeft de bevoegdheid om panden te sluiten waarbij illegale hennepteelt wordt ontdekt. ,,Met de sluiting laten we merken dat illegale hennepteelt in Midden-Groningen niet wordt getolereerd”, zegt burgemeester Hoogendoorn. ,,Het doel is om eventuele bekendheid van het pand als drugsadres teniet te doen en om de handel daadwerkelijk en structureel te beëindigen.”

Veiligheid

Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen heeft tot doel de openbare orde en de volksgezondheid te beschermen. Deze wordt ernstig aangetast door druggerelateerde activiteiten. Daarnaast leidt de aanwezigheid van een hennepkwekerij over het algemeen tot een verhoogd brandgevaar. Tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. De burgemeester doorbreekt zo de link van het pand met het drugs- en criminele circuit.