Onder toeziend oog van burgemeester Sipke Swierstra krijgt Bram Vazel de onderscheiding opgespeld  door zijn vrouw Jopie. Foto: Bert Woltjes.
Onder toeziend oog van burgemeester Sipke Swierstra krijgt Bram Vazel de onderscheiding opgespeld door zijn vrouw Jopie. Foto: Bert Woltjes.

Scheidsrechter wordt Ridder

Algemeen

VEENDAM - Voormalig scheidsrechter Bram Vazel uit Veendam is zojuist benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de bij de onderscheiding behorende versierselen thuis opgespeld door zijn vrouw Jopie, onder toezend oog van burgemeester Sipke Swierstra.


Bram Vazel was een zeer verdienstelijk scheidsrechter. Hij heeft de top van het amateurvoetbal bereikt. Ook floot hij vele derby’s in de regio en voelde de wedstrijden altijd goed aan. Na 25 jaar fluiten vond hij het welletjes. Van zijn expertise als scheidsrechter wordt gretig gebruik gemaakt door leden van de Scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën.

Rapporteur 

De betrokkenheid bij de Scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën is slechts een onderdeel van zijn activiteiten als vrijwilliger. Bram Vazel besteedt het merendeel van zijn tijd aan werkzaamheden voor de KNVB. Hij bekleedt meerdere functies op het gebied van veldvoetbal en zaalvoetbal. Hij is vaak avonden op pad voor wedstrijden in de zaal of vergaderingen. In het weekeinde is hij vaak rapporteur of controleur voor de KNVB op het naleven van gedragsregels om het veld en in de kantine. Bram Vazel is een aantal keer gehuldigd voor zijn verdiensten voor de vereniging, de landelijke COVS en de KNVB.

Trouw

,,Eén van zijn bijzondere gaven is zijn trouw. Hij is nog steeds actief binnen de voetbalsport en komt in diverse functies op voor de belangen van de scheidsrechters. Ook na zijn pensionering is hij in diverse functies nog actief voor de KNVB en de COVS. De heer Vazel is daarmee al tientallen jaren een bindende factor in de scheidsrechterswereld”, zegt burgemeester Sipke Swierstra.