Jeugdboekenschrijver Bram Baptist. Foto: Annelies Baptist-Kremer
Jeugdboekenschrijver Bram Baptist. Foto: Annelies Baptist-Kremer

Jeugdboek Soldaat van het Noorden van Bram Baptist uit Meeden verschenen

Algemeen

MEEDEN - Het nieuwste jeugdboek van schrijver Bram Baptist uit Meeden is vandaag verschenen. Soldaat van het Noorden gaat over Klaas Nieboer, een verzetsstrijder uit Foxhol.


Als de vader van Klaas Nieboer onverwachts wordt opgepakt wegens illegaal slachten, gaat het mis. Op school scheldt Klaas de geschiedenisleraar uit voor ‘vuile NSB’er’ en moet hij zich melden bij de directeur. Hij wordt van school getrapt. Dan vindt Klaas onder zijn kussen een briefje van zijn vader met een belangrijke opdracht. In hun verzetsgroep zit een verrader. Klaas moet hem zo snel mogelijk opsporen en uitschakelen voordat er nog meer leden worden opgepakt.

Boekpresentatie 

De boekpresentatie vindt plaats op vrijdag 7 mei en zal om 20.00 uur beginnen. Jolanda Klunder (PR-medewerker van het Aletta Jacobs College in Hoogezand en inwoonster van Foxhol) zal de schrijver interviewen. Verder wordt er een quiz gehouden waarmee het boek te winnen is. De presentatie, die live wordt uitgezonden vanuit bakkerij Meijer in Hoogezand, is gratis te volgen via Zoom. Een link naar de presentatie is te vinden op de site www.brambaptist.nl.

Het boek, voor kinderen van twaalf jaar en ouder, is vanaf vandaag overal verkrijgbaar, ook bij de lokale boekhandel. Een exclusief pakket met ansichtkaart en boekenlegger is verkrijgbaar bij Uitgeverij Hamley Books.