Voorschool 't Haimstee in Veendam, een van de locaties van Peuterwerk, is gevestigd in cbs 't Haimstee.
Voorschool 't Haimstee in Veendam, een van de locaties van Peuterwerk, is gevestigd in cbs 't Haimstee.

Locaties Peuterwerk in Veendam en Nieuwe Pekela overgenomen

Algemeen

NIEUWE PEKELA/VEENDAM - Drie voorscholen van Stichting Peuterwerk in Nieuwe Pekela en Veendam worden per 1 augustus overgenomen door de Kids First COP groep.


De Kids First COP groep biedt kinderopvang in de breedste zin van het woord in Groningen, Friesland en Drenthe. Men heeft ruim 140 opvanglocaties voor kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in de drie noordelijke provincies. Daar komen nu twee voorscholen in Veendam (’t Haimstee en De Kern) en eentje in Nieuwe Pekela (’t Kiepertje) bij. De medewerkers van de locaties worden eveneens door Kids First overgenomen.

Coronapandemie 

,,Nu Kids First deze voorscholen overneemt weten we dat er voor medewerkers, ouders en kinderen zekerheid is. Daar zijn we blij mee”, reageert Angelique Smid, directeur Stichting Peuterwerk. Die stichting is, zoals gemeld, sinds enkele maande op zoek naar geschikte overnamekandidaten van een aantal locaties in Oost-Groningen. Als gevolg van de coronapandemie zag Peuterwerk geen kans de locaties in Pekela en Veendam open te houden.