De stoomtrein maakte zaterdag een geslaagde proefrit. Foto: Tijmen Holstein.
De stoomtrein maakte zaterdag een geslaagde proefrit. Foto: Tijmen Holstein.

Stoomlocomotief Museumspoorlijn STAR gaat weer rijden

Algemeen

VEENDAM - De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR gaat weer rijden, nu de corona-maatregelen door het kabinet versoepeld zijn. De start van het ‘stoomseizoen’ is op zondag 20 juni.


Stoomlocomotief 52 8060 is de afgelopen periode in revisie geweest. Door de vrijwilligers van de technische dienst zijn veel werkzaamheden aan de locomotief uitgevoerd. Zaterdag heeft de locomotief een succesvolle proefrit gemaakt. Daarmee is de locomotief klaar voor het zomerseizoen.

Reserveren verplicht 

De locomotief is dus weer uitgebreid getest, maar bezoekers hoeven zich niet vooraf te laten testen bij een bezoek aan Museumspoorlijn STAR. Net als vorig jaar is vooraf reserveren voorlopig nog wel verplicht en worden er in de trein zitplaatsen voor de reizigers gereserveerd. Reserveren kan online via de website van de STAR.

Alleen instappen in Stadskanaal 

Op rijdagen wordt er twee keer per dag tussen Stadskanaal en Veendam gereden. Tot nader aankondiging kunnen bezoekers alleen op station Stadskanaal instappen. Instappen in Bareveld, Wildervank en Veendam is dus voorlopig nog niet mogelijk. Meer informatie over de rijdagen is te vinden op de website van Museumspoorlijn STAR: www.stadskanaalrail.nl.