De Grote Kerk in Veendam is een van de deelnemers aan het Kerkenpad Oost-Groningen.
De Grote Kerk in Veendam is een van de deelnemers aan het Kerkenpad Oost-Groningen.

Kerkenpad Oost-Groningen: kerken zetten hun deuren wagenwijd open

Algemeen

VEENDAM - Dertig kerken in Oost-Groningen zullen zaterdag 3 juli hun deuren openen voor het publiek. Zij doen dan mee aan het Kerkenpad Oost-Groningen.


Kerkenpad Oost-Groningen kon vorig jaar in verband met de coronamaatregelen niet doorgaan. Nu er volop gevaccineerd wordt en de regelgeving versoepeld is, hoopt de organisatie dat het evenement begin volgende maand wel door kan gaan.

Vrienden van de Grote Kerk

In totaal doen er dertig kerken mee. In deze regio gaat het om kerkgebouwen in Meeden, Muntendam, Noordbroek, Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Veendam en Zuidbroek. Zo zet de stichting Vrienden van de Grote Kerk Veendam van 10.00 tot 16.00 uur de kerkdeuren van het oudste gebouw van Veendam wagenwijd open. Belangstellenden hebben dan de mogelijkheid om de kerk niet alleen van buiten te bekijken, maar ook van binnen. Er zijn rondleiders aanwezig en er zijn orgeldemonstraties door de organisten van de kerk. Als de coronamaatregelen het toelaten, zal er bovendien een boekenmarkt zijn en mag publiek in het orgel kijken.

Meer informatie

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kerkenpadoostgroningen.nl.