IJsmeester Geertsema en Koffieplein-ondernemers Rob en Fred van Loenen met het EK-ijs. Foto: Bert Woltjes.
IJsmeester Geertsema en Koffieplein-ondernemers Rob en Fred van Loenen met het EK-ijs. Foto: Bert Woltjes.

Speciaal EK-ijs bij Koffieplein Veendam en Bakkerij Geertsema

Algemeen

VEENDAM - Speciaalzaak Koffieplein in Veendam en Bakkerij Geertsema in Muntendam zijn in de ban van het EK voetbal. Samen hebben zij daarom ‘OnsOranje EK schepijs’ op de markt gebracht.


Enkele maanden geleden zijn Koffieplein en Bakkerij Geertsema de samenwerking aangegaan op het gebied van schepijs. Wiert Geertsema is inmiddels al meer dan tien jaar actief als ‘ijsmeester’ en staat bekend om zijn overheerlijke ambachtelijke schepijs.

Verrassende smaken

De afgelopen maanden heeft Geertsema diverse verrassende smaken speciaal voor Koffieplein ontwikkeld. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om Limoncello ijs en Likeur 43, maar ook het eigen Koffieplein-schepijs. Voor het EK voetbal heeft Koffieplein weer een leuke uitdaging voor de ijsmeester, namelijk OnsOranje EK schepijs.

Tompouce

Het ijs moest vanzelfsprekend oranje zijn, maar moet daarnaast ook een echte traditionele Hollandse smaak hebben. Uiteindelijk wed gekozen voor de tompouce. Die smaak is ontwikkeld tot schepijs. Naar verluidt is de tompouce in Nederland voor het eerst gemaakt door een banketbakker uit Amsterdam en laat dat nou net de speelstad van het Nederlands elftal zijn in de groepsfase van het toernooi.

Vanaf vandaag verkrijgbaar

Vanaf vandaag is OnsOranje EK schepijs verkrijgbaar bij Koffieplein in Veendam en Bakkerij Geertsema in Muntendam. Mensen kunnen een lekker ijsje scoren in een van de ijssalons of kiezen voor een handige isolatiebak zodat thuis, tijdens de wedstrijd, genoten kan worden van het speciale EK-ijs.