Afbeelding

Berry Link wordt nieuwe burgemeester van Veendam

Algemeen

VEENDAM - Berry Link (55) is gisteravond door de gemeenteraad van Veendam voorgedragen als nieuwe burgemeester. De CDA-politicus was in het verleden burgemeester in Geldrop-Mierlo en Schinnen.


,,We zochten een daadkrachtig bestuurder en een boegbeeld voor alle inwoners. Die hebben wij in de heer Link gevonden. Daarnaast is hij een verbinder die boven de partijen staat”, zegt Christel Knot, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Liefdesrelatie 

Berry Link is geboren op 10 augustus 1965 in Groenlo. Momenteel woont hij met zijn partner in Geldrop. Hij was burgemeester in Geldrop-Mierlo en Schinnen. Daarvoor was hij actief als Statenlid in Noord-Brabant. Twee jaar geleden stapte Link op als burgemeester van Geldrop-Mierlo. Hij zou een geheime liefdesrelatie hebben gehad met een medewerkster van de gemeente. In een officiële verklaring ontkende Link dit, maar vanwege de ontstane commotie besloot hij wel op te stappen.

‘Een eer’ 

Berry Link is blij dat hij nu aan de slag kan in Veendam. ,,Ik ben blij met deze voordracht. Ik vind het een eer om voorgedragen te zijn als burgemeester van deze gemeente. Ik hoop, na de beëdiging, in contact te komen met de inwoners, bedrijfsleven en verenigingen. Ik hou van een verwerven samenleving en hoop daar mijn steentje aan bij te dragen.”
De afgelopen maanden heeft de vertrouwenscommissie, bestaande uit een afvaardiging van raadsleden van de partijen in de gemeenteraad, toegewerkt naar de raadsvoordracht. De vertrouwenscommissie heeft de voordracht voorbereid op basis van de profielschets die zij met de inbreng van de inwoners heeft opgesteld.

Na de zomer 

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die de benoeming voorbereidt. Op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt een burgemeester benoemd bij Koninklijk Besluit. Naar verwachting vindt de beëdiging van de nieuwe burgemeester door de Commissaris van de Koning na de zomer plaats.