De deelnemende muzikanten speelden hun meest favoriete nummers. Het resultaat is begin volgende  maand te zien e te horen. Foto:  Bert Woltjes.
De deelnemende muzikanten speelden hun meest favoriete nummers. Het resultaat is begin volgende maand te zien e te horen. Foto: Bert Woltjes.

Spetterende opnamedag in Veendam voor bijzondere editie Night of the Guitars

Algemeen

VEENDAM - In Brouwhotel Parkzicht in Veendam is zondag de repetitie- en opnamedag gehouden voor een bijzondere editie van Night of the Guitars.


Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Bogdike. Deze club is jaren geleden opgericht door een groep enthousiaste Veendammers die al jarenlang evenementen op het gebied van muziek, theater en andere culturele activiteiten organiseerden. Met haar activiteiten trekt men doorgaans volle pleinen. Door corona is alles anders, ook al zijn er inmiddels tal van versoepelingen afgekondigd.

Rockdown Edition

Bogdike heeft er daarom voor gekozen om de Night of the Guitars dit keer niet live te organiseren, maar aan te bieden via internet en televisie. Een plein vol toeschouwers is in jul volgens de stichting ‘een utopie’. Onder de noemer Rockdown Edition kan via internet en televisie ruim een uur lang genieten worden van nieuw opgenomen nummers uit de reeks Night of the Guitars.

Favoriete nummers

Zondag stond de opnamedag gepland. De dertien deelnemende muzikanten brachten één van hun meest favoriete nummers in, wat een afwisselende en knallende setlist opleverde. Dat de inzet van de muzikanten onverminderd was, bleek tijdens de repetities en de opname. Hoewel de muzikanten het moesten stellen zonder de energie van een zaal vol publiek, was dat op het podium nauwelijks te merken. Het concert spetterde als vanouds.

Het resultaat is te bekijken op 3 juli vanaf 20.30 uur via de Veendammer Kabelkrant (SKV kanaal 996) en www.parkstadveendam.nl. Herhalingen zijn te zien op 4 juli om 11.00 en op 8 juli om 20.30 uur.