De winnende kinderen met onder anderen wethouder Henk Jan Schmaal. Foto: Bert Woltjes.
De winnende kinderen met onder anderen wethouder Henk Jan Schmaal. Foto: Bert Woltjes.

‘Speeltuin van de toekomst’ geopend in vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - Hoe ziet de gemeente Veendam er in de toekomst uit? Kinderen hebben over die vraag nagedacht en zijn aan het tekenen geslagen. Het resulteerde in de expositie Speeltuin van de toekomst, die gisteren werd geopend in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.


De gemeente Veendam is bezig met het opstellen van een omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een strategische visie voor de lange termijn en gaat in op de samenhang tussen ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur en cultureel erfgoed.

Verderkijkers

Voor het opstellen van zo’n visie is de gemeente op zoek gegaan naar zogenaamde Verderkijkers. Dat zijn Veendammer inwoners en ondernemers die meedenken over de toekomst van Veendam. In maart deed de gemeente al een oproep aan haar inwoners om mee te praten en mee te denken over de toekomstvisie van de gemeente. ,,Wie weten nu beter hoe de toekomst van Veendam eruit zou moeten zien dan de inwoners en ondernemers zelf! Daarom zoeken wij Verderkijkers die meedenken en meepraten over de toekomst van de leefomgeving in gemeente Veendam”, gaf wethouder Henk Jan Schmaal toen aan.

Kinderen denken mee

Ook jonge Veendammers (4 tot en met 12 jaar) zijn gevraagd mee te denken. Dit konden ze doen door een tekening van hun ‘Speeltuin van de toekomst’ te maken. In totaal heeft de Veendam 355 tekeningen ontvangen. In vanBeresteyn werd gisteren een expositie met alle tekeningen geopend. De kinderen die de winnende tekening hebben gemaakt, mochten de opening samen met hun klas bijwonen. De winnaars zijn Julie Overdiek, Mikayla van Batenburg, Brian Bodde, Ruben Mulder, Niels Tepper, Eva Oosterheert en Tessel Bouwsema. De aanmoedigingsprijs ging naar Fritz Muhliezen. 

De hele zomervakantie (tot 22 augustus) zijn alle 355 tekeningen te bewonderen in vanBeresteyn. De expositie is op de tweede etage en tijdens de openingstijden van Cultuurcentrum vanBeresteyn te bezoeken.