Het diamanten echtpaar Johan en Siem Eekhof-Siekman. Foto: Peter Panneman.
Het diamanten echtpaar Johan en Siem Eekhof-Siekman. Foto: Peter Panneman.

Diamanten echtpaar in Veendam

Algemeen

VEENDAM - Johan Eekhof (90) en Siem Eekhof-Siekman (80) uit Veendam zijn zestig jaar getrouwd. Die mijlpaal werd maandag bereikt.


De twee leerden elkaar kennen in het pand van drogisterij Eekhof waar Johan met zijn ouders woonde en Siem Siekman als hulp in de drogisterij kwam werken. Het tweetal raakte al spoedig verliefd en dat leidde zestig jaar geleden tot een huwelijk. Het diamanten echtpaar kreeg twee dochters en de familie is inmiddels uitgegroeid met vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Drogisterij Eekhof

Johan Eekhof en Siem Eekhof-Siekman genoten vooral bekendheid in de Parkstad met hun Drogisterij Eekhof. Op de hoek van de Jakob Bruggemalaan met het Beneden Oosterdiep verkochten ze 60 jaar lang de meest uiteenlopende drogisterijartikelen. Op 1 juni 2017 werd de zaak te koop gezet en kwam er een einde aan een tijdperk.

‘Even wennen’ 

Sindsdien woont het echtpaar in goede gezondheid en naar volle tevredenheid in Huize Sint Franciscus in Veendam. ,,Maar het was wel even wennen hoor”, zegt mevrouw Eekhof, die de telefoon in het eerste half jaar nog steeds opnam met de woorden ‘Met drogisterij Eekhof’...