Afbeelding

Documentaire over Tina Turner in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - De documentaire Tina, over de succesvolle zangeres Tina Turner, is dinsdag te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.


Het is een inspirerend verhaal, hoe Tina Turner jarenlang misbruik en geweld uiteindelijk overwon en zichzelf opnieuw uitvond als succesvolle rockster. Maar hoe ze ook haar best doet om zich op haar nieuwe leven en carrière te focussen, elke keer weer wordt haar verleden met Ike opgerakeld.

Wereldster

Het verrotte leven van Tina Turner, begonnen als soulzangeres aan de zijde van echtgenoot Ike, werd uiteindelijk een doorslaand solosucces. Na jaren van financieel en fysiek misbruik door de man die haar groot en klein maakte, groeide Turner in de jaren tachtig uit tot een wereldster, een onverhoopt icoon op het podium van uitverkochte sportstadions.

Ongewenst kind

Anna Mae Bullock, zoals Tina Turner eigenlijk heet, werd in 1939 geboren in de katoenplantages, als ongewenst kind van een alleenstaande moeder en beviel zelf in de jaren vijftig al van een kind. Inmiddels is zij een goed geconserveerde krasse knar, mede dankzij bloedtransfusies in haar huidige domicilie Zwitserland. Wie een documentaire maakt over haar kan sowieso alle kanten op: een tragisch levensverhaal, een successtory of een eenzijdig eerbetoon aan een kat met negen levens.

Kaarten

De documentaire start om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.