Afbeelding

Fietsclinic voor 60-plussers in Veendam

Algemeen

VEENDAM - In Veendam wordt woensdag 15 september de gratis fietsclinic Doortrappen gehouden. De clinic is bedoeld voor 60-plussers.



De clinic wordt georganiseerd door Veendam Beweegt van de gemeente Veendam samen met Verkeerswijzer Groningen en Meijer de Fietsspecialist. Mede door te fietsen blijven senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Fietsen heeft dus veel voordelen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Met wat simpele maatregelen en oplossingen kan men vaak nog jarenlang veilig én met plezier doortrappen. Het programma Doortrappen helpt hierbij en heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.


De clinic in Veendam vindt plaats bij de Sorghvliethal, start om 13.15 uur en duurt tot 15.45 uur. Op het programma staan onder andere oefeningen met de eigen fiets die gericht zijn op reactiesnelheid, zicht en een goede balans. Ook wordt er aandacht besteed aan het kiezen van de juiste versnelling. Aanmelden kan via veendambeweegt@veendam.nl of via 06 8685 6864.