Afbeelding

Bibliotheek Veendam bouwt escaperoom voor de Kinderboekenweek

Algemeen

VEENDAM - Tijdens de Kinderboekenweek bouwt Bibliotheek Veendam een bijzondere escaperoom. Op woensdagmiddag 6 en 13 oktober kunnen kinderen de escaperoom ‘Siem Subliem en het ei van Jannes’ spelen.


De escaperoom is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tosca Menten. Om een voorsprong te hebben bij het kraken van de codes is het handig om het boek van tevoren te lezen. Schrijfster Tosca Menten heeft speciaal voor de escaperoom video’s opgenomen. Kinderen die ht boek willen lenen, kunnen een mailtje sturen naar bieblab@biblionetgroningen.nl. Medewerkers van de bibliotheek leggen het boek dan klaar. Het verhaal is ook als e-book te lenen.

 De escaperoom in Bibliotheek Veendam is te spelen op de woensdagen 6 en 13 oktober. Per middag zijn er drie starttijden: 14.30 uur, 15.15 uur of 16.00 uur. Een plekje reserveren kan via biblionetgroningen.nl/veendam.

Het boek ‘Siem Subliem en het ei van Jannes’ 

Siem Subliem wordt later directeur. Dat weten zijn vader en moeder zeker. Ze zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar de natuur lijkt een foutje te hebben gemaakt. Terwijl zijn vader en moeder grizzlybeerneuzen hebben, ruikt Siem nog minder dan de neus van zijn schoen. En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai trouwens veel leuker. Als de Pierewaaien Siem vertellen dat hij later struisvogeldirecteur mag worden, is Siem dolgelukkig en lijkt zijn toekomst gered…