Afbeelding

Kinderboekenweek in de bibliotheken van Oude Pekela en Veendam

Algemeen

PEKELA/VEENDAM - De bibliotheken in de gemeenten Veendam en Pekela hebben tijdens de Kinderboekenweek weer een vol activiteitenprogramma.


De Kinderboekenweek vindt van 6 tot en met 17 oktober plaats. Dit jaar is het thema: Worden wat je wil. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar oud bent of al tien jaar: tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen alvast dromen over later.

Brandweer naar Oude Pekela

De brandweer rukt de komende maanden uit naar de bibliotheken in de provincie Groningen. Niet met sirenes, wél met het boekje Lappa – PIEP en een dosis kennis over Brandveilig Leven. Het doel is om samen met kinderen, ouders, verzorgers en grootouders te zorgen voor een brandveilig(er) thuis. De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en Biblionet Groningen start woensdag 6 oktober in de bibliotheek van Oude Pekela. Om 15.00 uur leest de brandweer voor uit het prentenboek Lappa PIEP, waarna de kinderen mee kunnen doen aan een spellencircuit. Zo gaan ze ontdekken hoe het is om brandweerman/vrouw te zijn en mogen ze een kijkje nemen bij een echte brandweerauto. Voor de volwassenen is er van 15.30 tot 17.00 uur een loket voor vragen over brandveilig wonen.

Escaperoom in Veendam 

In de Bibliotheek Veendam is speciaal voor de Kinderboekenweek een escaperoom gebouwd. Kinderen puzzelen zich een weg door het boek Siem Subliem en het ei van Jannes van Tosca Menten. Lukt het de kinderen om op tijd de code te kraken? De escaperoom is te spelen op woensdag 6 of woensdag 13 oktober. Per middag zijn er 3 starttijden: 14.30 uur, 15.15 uur of 16.00 uur. Een plekje reserveren kan via biblionetgroningen.nl/veendam.