Lintje Cultuur doet onder andere Cultuurwerkplaats BC47 aan.
Lintje Cultuur doet onder andere Cultuurwerkplaats BC47 aan.

Lintje Cultuur van BC47 naar de Heemtuin

Algemeen

BORGERCOMPAGNIE - In Borgercompagnie, Tripscompagnie en in de Heemtuin in Muntendam wordt zaterdag 9 oktober het evenement Lintje Cultuur gehouden.


Stichting Met Meer Cultuur (MMC) organiseert zaterdag 9 oktober, in samenwerking met diverse partners en particulieren, een presentatie van culturele initiatieven door het gebied. Bezoekers kunnen een eigen pallet van culturele uitingen samenstellen uit een menukaart.

Vijf locaties

De deelnemers zijn te vinden op vijf verschillende locaties. De locaties worden aangeduid met een opvallende gele vlag en opschrift ‘Cultuur’. Bij Cultuurwerkplaats BC47 in Borgercompagnie kan men terecht voor een expositie van de Salvatore art studio uit Eexterveenschekanaal en er vinden vanaf half twee elk half uur optredens plaats van de band Traveller. Elders in het dorp, aan de Borgercompagniesterweg 44, is atelier Boerma te bezoeken en bij de Borgercompagniesterweg 62-64 zijn diverse Volkswagen oldtimers te bewonderen. 

Gratis toegang

In dorpshuis Nooitgedacht in Tripscompagnie kunnen kinderen kleien en schilderen en er is een tentoonstelling te zien met foto’s, schilderijen en textiel. De Heemtuin is die dag opengesteld. Op het programma staan onder andere open repetities van het Brokekoor uit Westerbroek. Die beginnen om 13.00 uur en vinden ieder uur plaats.
Lintje Cultuur start om 12.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Uitzondering is een muzikale vertelling door Maaike van der Haar voor kinderen tot 12 jaar in het dorpshuis van Tripscompagnie. Deze activiteit start om 11.00 uur. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.