Een fragment uit de film Meskina. Foto: Wessel de Groot.
Een fragment uit de film Meskina. Foto: Wessel de Groot.

Nederlandse/Marokkaanse speelfilm Meskina in Filmhuis vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - In Filmhuis vanBeresteyn in Veendam is woensdag 20 oktober de Nederlandse/Marokkaanse speelfilm Meskina te zien.


Wie heeft tegenwoordig nog een prins op een wit paard nodig? In de Marokkaans-Nederlandse familie van dertiger Leyla (Maryam Hassouni) weten ze het wel: zij natuurlijk, de enige jonge vrouw in het nest zonder man en kinderen.

Zieligerd 

Een tijdje schijnt het uitstekend te gaan met Leyla, maar haar relatie met de aalgladde stermuzikant Abdelkarim (Olaf Ait Tami) blijkt toch een valse start. Dus gaan Leyla’s naasten in de komedie Meskina (‘zieligerd’) over op actie. Haar ooit zelf uitgehuwelijkte moeder Najat (Rachida Iaallala) regelt de perfecte trouwkandidaat, in de vorm van de innemende Amin (Nasrdin Dchar). 

Komiek Soundos

Vrijwel tegelijkertijd heeft Leyla een afspraakje met de minstens zo aantrekkelijke Vlaming Fabian (Vincent Banic): het resultaat van Leyla’s spannende onlinedateprofiel, dat werd aangemaakt door haar zus Amira. De rol van Amira wordt gespeeld door actrice en komiek Soundos el Ahmadi, die ook het verhaal voor Meskina bedacht.


De film begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.