Afbeelding

Vijfdeklassers: Zege voor Meeden en DWZ

Algemeen

MEEDEN - Van de vijfdeklassers in deze regio hebben afgelopen weekend alleen Meeden en DWZ het zoet van de overwinning mogen smaken.

Meeden rekende in eigen af met Harkstede. Het werd 3-0. Ferdi Wortelboer opende in de 38e minuut de score en na rust waren Joey Kor en Jay van Weerden trefzeker. Met tien punten uit vijf duels draait Meeden bovenin de vijfde klasse F mee.

ZNC

ZNC ging na de goede start van het seizoen, met drie zeges op rij, voor de tweede keer onderuit. In Winschoten was gastheer BATO met 4-3 te sterk. Na een 1-0 ruststand trok Leroy Stegmeijer de stand gelijk. Het tekende na een vrije trap ook voor de 2-2. Na de 3-2 van BATO maakte Sven Niemeijer er 3-3 van, maar het laatste woord was aan de thuisploeg: 4-3. Volgens alles en iedereen die ZBC een warm hart toedraagt, werd die goal echter in buitenspelpositie gescoord. Extra pijnlijk was dat de 4-4 van Nicky van der Vegt wel werd afgekeurd wegens buitenspel. In alle consternatie over beide beslissingen werd Van der Vegt ook nog eens tweemaal op geel, en dus rood, getrakteerd.

Muntendam en Veendam

Ook de zaterdagvoetballers van Muntendam hadden geen reden tot lachen. Op eigen veld werd dik verloren van koploper Bargeres. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-6. Veendam 1894 verloor ook. Een week na de ruime zege op Westerlee was SETA, Sportclub Exloërmond Tot Afdraai, uit Musselkanaal met 3-4 te sterk.

DWZ

Zondag-vijfdeklasser DWZ won in eigen huis met 3-2 van Usquert. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Henry Hut. De Noord-Groningers herpakten zich echter met als resultaat dat DWZ halverwege het duel tegen een 1-2 achterstand aan keek. Na de thee voerde DWZ de druk toch wat meer op en dat zorgde halverwege de tweede helft voor de 2-2. Elkuran Kryeziu was de doelpuntenmaker. Na deze gelijkmaker bleef het een open duel waarin beide ploegen vol voor de winst gingen. In de slotfase wist DWZ de overwinning naar zich toe te trekken. Door een late goal van Martin Muurman bleven de punten in Zuidwending en Ommelanderwijk.