Een van de werken van Ben Hekert.
Een van de werken van Ben Hekert.

Ssstil leven in Kijk ‘s Kunst

Algemeen

WILDERVANK - In galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank is van 6 november tot en met 19 december de tentoonstelling Ssstil leven te zien.


Een stilleven is een schilderij of tekening van voorwerpen die niet uit zichzelf kunnen bewegen. Men zegt ook wel: van roerloze of levenloze objecten. Vaak speelt de belichting van het tafereel een grote rol. Een kwalitatief goed stilleven toont de virtuositeit van de schilder in bijvoorbeeld compositie, stofuitdrukking (de oppervlaktestructuur van een voorwerp) en toonwaarde (balans tussen licht en donker in de kleuren).

Olieverfschilderijen, aquarellen en glas

In de expositie in Wildervank zijn stillevens te bewonderen van Ben Hekert, Hella Maas, Sacha van Aarde (allen olieverfschilderijen), Carla Luik (aquarellen) en mondgeblazen glas van Johan de Vries. Ben Hekert, professioneel kunstenaar, kreeg een gedegen opleiding aan Kunstacademie Minerva in Groningen. Hij schildert technisch perfect landschappen, mensen en vooral stillevens. Hella Maas volgde de opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam. Op vaak groot formaat schildert ze stillevens in een beperkt kleurenpalet. Sacha van Aarde volgt de vakopleiding van de Klassieke Academie in Groningen. Haar prille talent is onmiskenbaar. Carla Luik volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Hogeschool Windesheim in Zwolle. Haar specialisme is aquarel.

Meesterglasblazer

Johan de Vries leerde het glasblazen in Leerdam. Sinds 1998 werkt de meesterglasblazer in zijn eigen werkplaats in Bad Nieuweschans. Hij bouwt zijn werk op in meerdere transparante kleurlagen. Kleur en tekening komen op de eerste plaats, de vorm (kom, pot, vaas, kelk, bokaal, fles) geldt vooral als de drager daarvan.

Demonstratie

De tentoonstelling is te bekijken op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Op zondag 14 november komt Ben Hekert, befaamd stillevenschilder uit Groningen, van 14.00 tot 16.00 uur een openbare demonstratie geven in de galerie aan de Poststraat 77 in Wildervank.