Kinderen hebben vandaag bomen geplant in Wildervank. Foto: Bert Woltjes.
Kinderen hebben vandaag bomen geplant in Wildervank. Foto: Bert Woltjes.

Leerlingen Westerschool planten bomen in Wildervank

Algemeen

WILDERVANK - Leerlingen van de Westerschool in Wildervank hebben vanochtend bomen geplant in en rond het Ooievaarsbos in hun woonplaats.


Dat deden de kinderen in het kader van de Nationale Boomfeestdag. De dag in Wildervank werd georganiseerd door de gemeente Veendam en de Lions Club Veendam. De eerste twee bomen werden geplant door wethouder Bert Wierenga en Geert Jan Strating namens de Lions Club Veendam.

Bijzondere bomen 

In het Ooievaarsbos staan bijzondere bomen. Voor 62 kinderen die geboren zijn tussen 17 december 1995 en 27 maart 1996 is er een boom geplant. Daarom heeft deze plek de naam Ooievaarsbos gekregen. Het bos is geplant toen de Lions Club 25 jaar bestond. In de afgelopen jaren is een aantal bomen verloren gegaan. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Lions Club is vandaag een aantal bomen herplant. Later wordt er op de heuvel ook nog een ooievaarsnest geplaatst. Dan is het Ooievaarsbos compleet.

Boomfeestdag

De Boomfeestdag staat voor het behoud van bomen in de natuur en werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd. Er zijn jaarlijks 115.000 kinderen die meedoen. Ieder jaar planten zij ruim 200.000 bomen en struiken.