Afbeelding

Midden-Groningen wil meer diversiteit in ambtenarenkorps

Algemeen

MUNTENDAM - De gemeente Midden-Groningen gaat meer aandacht besteden aan de diversiteit van haar ambtenarenkorps. Bij de werving van nieuwe medewerkers zal hier extra aandacht aan worden geschonken.

De gemeente Midden-Groningen wil een inclusieve werkgever zijn. De gemeente daarom open voor diversiteit ongeacht beperking, afkomst of seksuele geaardheid. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hierin nog meer het goede voorbeeld te geven, om zo ook andere werkgevers te stimuleren bij het tegengaan van discriminatie op de arbeidsmarkt.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: ,,Midden-Groningen is een diverse gemeente. Er zijn hier bijvoorbeeld veel mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Dat zie je bij ons op de werkvloer nog iets te weinig terug. Dat is jammer, want de gemeente is er voor alle inwoners. Iedereen verdient dezelfde kans op een plek binnen onze organisatie. En verschillen op de werkvloer zorgen voor frisse, nieuwe ideeën. Daarom kiezen wij voor meer diversiteit in onze organisatie.”

Bij het werven van nieuwe medewerkers maakt de gemeente voortaan extra duidelijk open te staan voor iedereen. Ook kijkt de gemeente hoe de openstaande vacatures het best onder de aandacht gebracht kunnen worden bij werkzoekenden. Ten slotte gaat Midden-Groningen de eigen organisatie bewust maken van de voordelen van diversiteit. ,,Divers samengestelde teams werken vaak beter en daar hebben alle inwoners van de gemeente iets aan’’, aldus de verklaring. Informatie over het werken bij de gemeente Midden-Groningen is te vinden op werkenbij.midden-groningen.nl.

Mensen die te maken hebben met discriminatie kunnen de hulp inroepen van het Discriminatie Meldpunt Groningen. Meer informatie is te vinden op www.discriminatiemeldpunt.nl of telefonisch via het nummer 050 – 549 87 02.