Het echtpaar  Bos-Woering met burgemeester Berry Link. Foto: Henk Drenth.
Het echtpaar Bos-Woering met burgemeester Berry Link. Foto: Henk Drenth.

Veendammer echtpaar Bos-Woering zestig jaar getrouwd

Algemeen

VEENDAM - Klaas Bos (84) en Alie Bos-Woering (81) uit Veendam zijn zestig jaar getrouwd. Die mijlpaal werd vorige week bereikt. Het was voor burgemeester Berry Link reden om het Veendammer echtpaar met een bezoek te vereren.


Klaas Bos is geboren in Wildervank, terwijl zijn vrouw afkomstig is uit Nieuw-Buinen. Op de kermis van Nieuw-Buinen ‘raakte het aan’. Het echtpaar is in Borger getrouwd.

Philips 

Al voor zijn trouwen was Klaas Bos in dienst gekomen bij de firma Wortmann in Wildervank. Daar werden voor Philips elektrotechnische apparaten geassembleerd. Bos zorgde voor het onderhoud van de assemblagebanden en doorliep hiervoor een opleiding bij Philips in Drachten. Ook zijn vrouw werkte boor Philips. Zij kreeg al in haar vrijgezellentijd bij Philips in Eindhoven een opleiding tot instructrice. Ze was bij Philips in Stadskanaal aangesteld om nieuwe werknemers in te werken voor het uitrichten van televisiebuizen. Alie Bos-Woering heeft tot aan haar trouwen vijf jaar bij Philips gewerkt. Daarna heeft ze jaren in de huishouding gewerkt bij mevrouw Theiken, de echtgenote van de Hema-directeur. Haar man werkte later nog bij Kuiper Elektro in Veendam. Hij repareerde wasmachines en bracht nieuwe wasmachines naar de klanten. Ook tv-toestellen sloot hij bij de klant thuis aan en in een groeiend Veendam legde hij samen met zijn collega’s de elektra in nieuwbouwwijken aan.

Handwerken en vissen 

Alie Bos mag graag handwerken. De borduurwerken aan de wand van de woning getuigen daarvan. Ook maakte ze kleding: op een modeshow in Eindhoven won ze zelfs de eerste prijs. Haar man werpt graag een hengeltje uit. Hij kan er voor in zijn eigen tuin blijven. In het verleden hield de buurt regelmatig viswedstrijden bij het kanaaltje.
Klaas Bos heeft verder in het bestuur gezeten van de ouderenbond ANBO Wildervank. De afdeling, die inmiddels niet meer bestaat, heeft op hem als zeer betrokken lid altijd een beroep kunnen doen. Oud-voorzitter Jan Tap heeft het echtpaar op hun 60-jarige trouwdag bezocht.


Het echtpaar heeft drie zoons en vier kleinkinderen -drie jongens en een meisje- gekregen.