Mezzosopraan Lieneke van Eijkelenburg
Mezzosopraan Lieneke van Eijkelenburg

Volkskerstzang vanuit Wildervank te zien via SKV

Algemeen

WILDERVANK - In de Grote Kerk van Wildervank wordt zondag 19 december de traditionele volkskerstzang gehouden. Omdat publiek in verband met de coronamaatregelen niet welkom is, is de kerstzang onder andere te zien via de SKV.


Er worden bekende kerstliederen gezongen, maar omdat de samenzang vanwege het ontbreken van publiek beperkt is heeft de Monument- en Concertcommissie een aantal artiesten gevraagd om kerstliederen ten gehore te brengen.

Dat zijn de 20-jarige mezzosopraan Lieneke van Eijkelenburg uit Stadskanaal, de zeer ervaren bariton Annechienus Pot uit Wildervank, eerste trompettist Tom Vink van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en organist Dirk Swama. Vier koorleden van het VKSO-koor zullen een aantal liederen meezingen met de solisten. Dominee Dirk Wams neemt het kerstverhaal voor zijn rekening. Hij zal steeds een korte toelichting met een overdenking geven bij elk gedeelte.

Via de kabelkrant en YouTube

De volkskerstzang start om 19.00 uur en is te zien via de kabelkrant van Parkstad Veendam bij de SKV en via een speciale YouTube-livestream. Fondsen, organisaties, middenstanders en het bedrijfsleven uit Veendam en Wildervank hebben ruimhartig bijgedragen om de volkskerstzang mogelijk te maken. Verder is een aantal vrijwilligers bereid gevonden om te zorgen voor de aankleding, video, geluid en belichting.