Spelers van de OVW tijdens de uitvoering van The Pirates of Penzance in 2019.
Spelers van de OVW tijdens de uitvoering van The Pirates of Penzance in 2019.

Muziektheater OVW schuift voorstellingen een jaar door

Algemeen

VEENDAM - De voorstellingen die Muziektheater Operettevereniging Veendam Wildervank (OVW) op zondag 9 januari (Nieuwjaarsconcert) en 11, 12 en 13 maart (operette) had gepland, zijn wegens de coronapandemie een jaar verschoven, naar januari en maart 2023.



Dit heeft het bestuur van de vereniging besloten. Naast de mogelijkheid om goed te repeteren en zich voor te bereiden op de evenementen speelt ook de vraag of alle plekken in theater vanBeresteyn wel bezet mogen worden een rol in deze beslissing.

Veendammer insteek

Zowel het Nieuwjaarsconcert als de operette werkt met een voor de vereniging nieuw concept. Het Nieuwjaarsconcert zal in een verhaalvorm worden gepresenteerd. De operette kent een geheel Veendammer insteek: van La Vie Parisienne is het Veendammer Leven gemaakt. De regie is in handen van Miranda Bolhuis, die ook de vertaling van de operette van Offenbach op zich heeft genomen. Het zal een (komisch) spektakelstuk te worden.

Wel kleinere concerten in 2022

Overigens heeft de vereniging ook besloten om wat kleinere concerten later in 2022 te geven. Voor de invulling daarvan is nog even tijd nodig, maar zodra data bekend zijn zullen die door het Muziektheater bekend worden gemaakt.