Wethouder, en GB-lijsttrekker Henk Jan Schmaal.
Wethouder, en GB-lijsttrekker Henk Jan Schmaal.

Wethouder Henk Jan Schmaal lijsttrekker voor GemeenteBelangen Veendam

Algemeen

VEENDAM - Wethouder Henk Jan Schmaal is wederom aangewezen als lijsttrekker van GemeenteBelangen Veendam voor de in maart te houden gemeenteraadsverkiezingen.


Met 30 kandidaten, 3 meer dan in 2018, beschikt GB over een goed gevulde lijst met veel kennis, ervaring en enthousiasme, met bekende en minder bekende Veendammers, Wildervankers en inwoners van Zuidwending, Ommelanderwijk en Bareveld. De top-10 bestaat naast lijsttrekker Schmaal uit Christel Knot, Robert de Jonge, Job Westerhuis, Bert Huizenga, Martine Zweerts de Jong, Nick van Woerkom, Grieto Visser, Bert Kraan en Trevor Mooijman.

Oud-fractievoorzitter van GroenLinks op de lijst 

Die laatste naam is bijzonder. Mooijman is voormalig fractievoorzitter van GroenLinks en nu onafhankelijk raadslid. ,,We zijn blij met zijn enthousiasme, ervaring en verfrissende kijk op het klimaatbeleid. Het geeft ook aan hoe breed en open onze fractie is, waar zonder vooringenomen standpunten, de discussie gevoerd kan worden. Dat is de kracht van een lokale partij“, aldus fractievoorzitter Christel Knot.

GB 20 jaar in het college 

GemeenteBelangen maakt inmiddels 20 jaar deel uit van het college. ,,We zijn trots op de behaalde resultaten, maar ook nog lang niet klaar. We willen verder aan de slag met het bouwen van woningen voor iedere beurs, het zorgen voor een veilige en aantrekkelijke leefomgeving, voldoende sport- en recreatieve voozieningen en zoveel mogelijk mensen laten participeren door werkgelegenheid en bedrijvigheid te stimuleren. We zien al mooie resultaten de afgelopen jaren, zoals de vernieuwing van onderwijs en sport en ook bedrijven die specifiek voor Veendam kiezen. Daar zijn we trots op!”, aldus wethouder Henk Jan Schmaal. Hij blijft zich als wethouder inzetten voor het creëren en behouden van voorzieningen en het aantrekken van bedrijvigheid naar Veendam. Het behouden van voorzieningen en het zoveel mogelijk voorkomen van bezuinigingen op sport, cultuur, verenigingen en buurthuizen is en blijft een speerpunt van GB. dus lijsttrekker Schmaal.