De aankondiging van de geslaagde protestactie.
De aankondiging van de geslaagde protestactie.

Veel animo voor ‘borrel uit protest’ bij Sportcafé Sportplein

Algemeen

VEENDAM - Sportcafé Sportplein in Veendam heeft zaterdag de deuren eenmalig geopend, om te laten zien dat de horeca in deze tijden van de coronacrisis wel degelijk verantwoord open kan.

De ‘borrel uit protest’ werd een groot succes. Het team van Sportcafé Sportplein had biertjes, wijnen en overige dranken koud staan om er samen met de vaste gasten een gezellig weerzien van te maken. ,,We zijn overdonderd door de opkomst en vele leuke reacties. Wat een gezelligheid en positiviteit. Wij blijven moed houden dat we snel weer open mogen”, kijken uitbaters Fred en Rob van Loenen met een goed gevoel op de actie terug. Zij bedankten op de Facebookpagina van het sportcafé de gasten voor hun ‘onvoorwaardelijke steun in deze moeilijke tijden’.

Water staat ondernemers aan de lippen 

De borrel uit protest vond zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur plaats. In heel het land werd door de horeca geprotesteerd omdat deze sector nog altijd niet open mag. Winkels mogen inmiddels de deuren weer openen, maar ook de horeca snakt naar perspectief. Veel ondernemers hebben het zwaar. Het water staat ze ondertussen aan de lippen. Ondernemers vrezen niet alleen voor hun onderneming, maar ook voor hun gezinnen.

‘Niet meer houdbaar’ 

,,Om de ernst van de situatie door te laten dringen in Den Haag waren ook wij zaterdagmiddag geopend. Daarnaast wilden we laten zien dat horecagelegenheden met inachtneming van enkele regels verantwoord open kunnen. Sinds het uitbreken van de coronapandemie in maart 2020 zitten wij als horecaondernemers al bijna twee jaar lang in lockdown, dit is niet meer houdbaar”, geven Fred en Rob van Loenen aan.