'Maar eerst ving ik een monster' van schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer
'Maar eerst ving ik een monster' van schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer

Bibliotheken houden monsterlijke voorleesavond

Algemeen

VEENDAM - De Groninger bibliotheken zullen vrijdag 28 januari een monsterlijke voorleesavond houden met schrijver Tjibbe Veldkamp. Hij komt online voorlezen uit zijn boek Maar eerst ving ik een monster, het Prentenboek van het jaar 2022. Deze monsterlijke avond is vanaf 18.30 uur live te volgen op het Facebookkanaal van Biblionet Groningen.


De activiteit is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen, die van 26 januari tot en met 5 februari plaatsvinden. In deze periode brengen bibliotheken voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen onder de aandacht. ,,Voorlezen is leuk, het prikkelt de fantasie, nodigt uit tot gesprek en is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Bovendien is het een fijn moment van samenzijn, een vast onderdeel van ons avondritueel”, vertelt Korien Thiewes, communicatieadviseur bij Biblionet Groningen.

Voorleestips

De voorleesavond met Tjibbe Veldkamp is hét uitgelezen moment voor ouders en verzorgers om de kunst van het voorlezen eens af te kijken. Meer inspiratie kunnen ouders en verzorgers opdoen op biblionetgroningen.nl/nationale-voorleesdagen. Daar staan onder andere de prentenboek top-10, voorleestips en voorleesvideo’s.

Prentenboek van het jaar

Een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten koos ‘Maar eerst ving ik een monster’ van schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer als Prentenboek van het jaar. ,,Het boek is een ode aan het voorlezen. Het uitstellen van het daadwerkelijke naar bed gaan is voor veel ouders en kinderen herkenbaar. De paginagrote illustraties zijn gedetailleerd met monsters in alle soorten en maten, waardoor je blijft kijken en ontdekken”, aldus het comité.