Afbeelding

Actiekomedie in Filmhuis vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - De actiekomedie Riders of Justice is maandag te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.


Riders of Justice is een cocktail van bizarre humor en inzichtelijke psychologie, met een geweldige Deense sterrencast met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. Keihard lachen, diepzinnige kanttekeningen bij het moderne bestaan én snoeihard geweervuur komen in deze film samen.

Ontploffing in een trein 

Tegen de afschuwelijke en overduidelijke willekeurigheid van het bestaan zijn een hoop rammelende maatregelen bedacht. Het geloof bijvoorbeeld, of ontkenning. Wat nou als je vrouw tijdens een ontploffing in een trein sterft? Het overkomt beroepsmilitair Markus, zwijgend en grimmig gespeeld door een ongewoon ingetogen Mads Mikkelsen. Hij en zijn dochter zijn ontroostbaar, maar verwerken de dood van vrouw en moeder extreem anders: zij wil psychologen, hij wil zwijgen. De medepassagier die zijn zitplaats aan de vrouw afstond en dus eigenlijk de dode had moeten zijn, gaat gebukt onder een vertwijfeld schuldgevoel.

De film start om 19.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.