Het scheepvaartverkeer werd gehinderd door de spitssluiting van de spoorbrug over het A.G. Wildervanckkanaal.
Het scheepvaartverkeer werd gehinderd door de spitssluiting van de spoorbrug over het A.G. Wildervanckkanaal.

Provincie komt scheepvaart op A.G. Wildervanckkanaal tegemoet

Algemeen

ZUIDBROEK - De provincie Groningen komt het scheepvaartverkeer op het A.G. Wildervanckkanaal tegemoet door de spoorbrug bij Zuidbroek vanaf volgende week zowel tijdens de ochtend- als de middagspits één keer per uur te bedienen.


Om ‘s ochtends en ‘s middags tijdens de spits sneltreinen te kunnen laten rijden tussen Groningen en Winschoten besloot het college van Gedeputeerde Staten van Groningen afgelopen zomer om de spoorbrug over het A.G. Wildervanckkanaal op werkdagen tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 15.00 en 19.00 uur niet meer te bedienen. Dit leidde tot bezwaren van scheepvaartbedrijven. Zij gaven aan zich belemmerd te voelen in hun bedrijfsvoering.

Spoorbrug een keer per uur open

Gedeputeerde Staten hebben nu besloten om met ingang van komende maandag de spoorbrug zowel tijdens de ochtendspits als tijdens de middagspits één keer per uur te bedienen. Om dat mogelijk te maken, komt in de ochtendspits één tegenspitsrit van de sneltrein vanuit Groningen naar Winschoten te vervallen. Verder wordt in de middagspits tussen 15.00 en 19.00 de stoptrein Groningen-Winschoten ingekort tot Zuidbroek en in omgekeerde richting zal de stoptrein Winschoten-Groningen starten in Zuidbroek