Afbeelding

Duurzaamheidsweek in Bibliotheek Veendam

Algemeen

VEENDAM - Bibliotheek Veendam zal van maandag 14 tot en met zaterdag 19 februari een Duurzaamheidsweek houden.


In die week gaat de bibliotheek de aandacht vestigen op duurzaamheid en de vergroening van de eigen omgeving. Zes dagen lang kunnen belangstellenden meedoen aan diverse activiteiten en challenges. Zo is de bibliotheek erg benieuwd welke tips inwoners hebben om duurzamer te leven. Zij kunnen dit aangeven met een filmpjes of foto en die mailen naar bieblab@biblionetgroningen.nl. De leukste inzendingen maken kans op een prijs.

Schilderijen van afval

Woensdag 16 februari kunnen kinderen schilderijen maken van afval. Kinderen mogen ook zelf afval meenemen voor het kunstwerk. De gratis kindermiddag kent een vrije inloop, begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Klimaatburgemeester

Paul Joosten, de klimaatburgemeester van Veendam, geeft woensdagavond 16 februari een lezing in de bibliotheek. In deze presentatie vertelt hij hoe hij eigenhandig zijn woning uit 1905 van het gas af heeft gehaald en ‘energieplus’ heeft gemaakt. Zonder subsidies heeft hij de volledige investering binnen zes jaar dubbel en dwars terugverdiend. De gratis lezing begint om 19.30 uur.

PlantenBieb

Verder is er de hele week een PlantenBieb met zaden, stekjes en bollen die meegenomen kunnen worden. Bezoekers kunnen er ook planten ruilen. Vrijdag 18 februari is Sanne Christjans te gast. Zij is een paar jaar geleden in Veendam een plantenbieb begonnen. Ze komt hierover vertellen en neemt planten en stekjes mee. Ze is die vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig in de bibliotheek.

‘Natuurlijk duurzaam’

Bibliotheekleden kunnen gratis online cursussen volgen van GoodHabitz en Soofos. Tijdens de Duurzaamheidsweek is bijvoorbeeld de cursus ‘Natuurlijk duurzaam’ te volgen. In deze training leren deelnemers alles over duurzaam leven en krijgen ze concrete actiepunten waarmee mensen hun leven direct kunnen verduurzamen.
Meer informatie is te vinden op www.biblionetgroningen.nl/veendam.