Raadsleden trokken er op de fiets op uit en spraken op wisselende locaties met inwoners en betrokken medewerkers. Foto: Gemeente Pekela.
Raadsleden trokken er op de fiets op uit en spraken op wisselende locaties met inwoners en betrokken medewerkers. Foto: Gemeente Pekela.

Pekelder raadsleden op fietsexcursie door eigen gemeente

Algemeen

OUDE PEKELA - Onder het motto ‘De raad in beweging’ hebben Pekelder raadsleden onlangs  een excursie gehouden door de eigen gemeente. Daarin stond de toekomstvisie van Pekela centraal.


Er werd gesproken over de reacties van de inwoners op het onderzoek op de site www.pekelsgoud.nl en ook werden er diverse locaties bezocht die een prominente rol hebben in de toekomstvisie.

Op de fiets 

Voor de excursie zijn alle raadsleden uitgenodigd om met de fiets naar het gemeentehuis te komen. Na een korte introductie vertelde de voorzitter van buurthuis De Riggel over alle ontwikkelingen en de samenwerking met de gemeente. Vervolgens vertrok de raad in twee groepen op de fiets. Op de agenda stonden aansluitend een bezoek aan nieuwbouwproject Oud Alteveer, het Dollard College, de buurtwoning aan de Willem de Zwijgerlaan en het project de Aanpakkers bij Afeer/De Badde.

Enthousiaste inzet 

Raadslid Elly Knevelman: ,,Wat mij met name is bijgebleven, is de enthousiaste inzet van alle betrokken medewerkers van de gemeente, De Badde en Acantus. Daarom ben ik blij dat ik ook aanwezig kon zijn bij deze raadsexcursie door Pekela.”

Vier belangrijke pijlers 

Burgemeester Jaap Kuin: ,,Op elke locatie werd er gesproken over de thema’s woonomgeving, gezondheid, leren en werk en inkomen. Dat zijn vier belangrijke pijlers uit de toekomstvisie. Met de input van de raad en de input van onze inwoners en maatschappelijke organisaties gaan we nu verder met onze toekomstvisie. In maart willen we de eerste uitkomsten met iedereen gaan delen.”