Jan en Grietje Bakker-Schiphuis met burgemeester Berry Link. Foto: Bert Woltjes.
Jan en Grietje Bakker-Schiphuis met burgemeester Berry Link. Foto: Bert Woltjes.

Diamanten echtpaar in Veendam

Algemeen

VEENDAM - Jan en Grietje Bakker-Schiphuis uit Veendam zijn zestig jaar getrouwd. Die mijlpaal werd vorige wek bereikt. Burgemeester Berry Link bezocht het diamanten echtpaar om hen namens de gemeente Veendam te feliciteren.


Jan Bakker (82) en Grietje Bakker-Schiphuis (77) leerden elkaar kennen op de Zuidlaardermarkt. Na een aantal jaar van verkering, gaven de twee elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van Veendam.

Heimwee

Na het huwelijk verhuisde het echtpaar naar de Noordoostpolder, waar Jan Bakker geboren is. Hij werkte daar een aantal jaar bij boeren in de omgeving. Maar door heimwee van zijn vrouw, die geboren is aan het Dwarsdiep in Veendam, keerde het echtpaar al na een paar jaar terug in de Parkstad. Daar vond Jan Bakker werk als verwarminsmonteur en Grietje Bakker-Schiphuis ging aan de slag bij Stichting ’70 in de thuiszorg.

Natuurmensen

Vanwege zijn gezondheidssituatie woont Jan Bakker momenteel in het A.G. Wildervanck-huis. Mevrouw Bakker woont nog zelfstandig. De twee mochten graag wandelen in de natuur en worden omschreven als ‘echte natuurmensen’.
Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter en vier kleinkinderen.