Afbeelding

Festival De Vrienden van Sportplein in Sorghvliethal Veendam

Algemeen

VEENDAM - In de Sorghvliethal in Veendam wordt 19 maart weer een editie van het muziekfestival De Vrienden van Sportplein gehouden.


In aanloop naar de editie die aanvankelijk in 2020 plaats zou vinden, waren er al de nodige kaarten verkocht. Nu de coronamaatregelen verder zijn versoepeld, heeft de organisatie besloten 300 extra kaarten te verkopen. De laatste entreekaarten zijn sinds maandag te verkrijgen bij de winkels van Koffieplein in Veendam en Hoogezand.

Frans Duijts en Samantha Steenwijk

In een nagenoeg uitverkochte Sorghvliethal wordt het ook dringen óp het podium. Het publiek kan genieten van optredens van Frans Duijts, coverband This is Beethoven, Samantha Steenwijk en dj Peter Mans. Daarnaast pakt de organisatie groots uit met een lichtshow, een led-wall van 40 vierkante meter, heel veel special effects en een mooie aankleding van de ruim 3000 vierkante meter grote evenementenhal.

Ventilatie

Stichting Sport- en Evenementen Veendam (SSEV) loopt op schema met de voorbereidingen. Naast de reguliere aandachtspunten heeft men uiteraard ook een draaiboek met de nodige voorzorgsmaatregelen met het oog op de coronapandemie. Daarnaast is de Sorghvliethal voorzien van het nieuwste ventilatiesysteem. ,,Er zijn maar weinig evenementenhallen en binnenlocaties waar dit zo goed geregeld is”, stelt de organisatie. 

Met of zonder 1G?

Op 19 maart zullen de deuren omstreeks 20:00 uur open gaan voor de bezoekers in het bezit van een kaartje. Er zal geen kaartverkoop aan de deur zijn. Met ingang van 25 februari geldt enkel de zogenaamde 1G-regel voor festivals en grote evenementen, maar de organisatie heeft goede hoop dat ook die regel waarbij bezoekers een negatief coronatestbewijs moeten kunnen overleggen voor 19 maart wordt geschrapt.