Afbeelding

Documentaire In Het Belang van het Kind in Filmhuis

Algemeen

VEENDAM - Een gescheiden moeder botst in In Het Belang van het Kind keihard met de jeugdbescherming wanneer zij handelt in het belang van haar kinderen. De documentaire is dinsdag 8 maart te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.


Ilona heeft alles over voor haar drie kinderen. Door haar vechtscheiding staat ze onder toezicht van de jeugdbescherming. Haar oudste dochter, Myrthe, woont bij haar als de kinderrechter besluit de machtiging af te geven om Myrthe uit huis te plaatsen. Myrthe duikt direct onder en blijft een half jaar onvindbaar.

Crisisopvang

Eenmaal terug bij haar moeder wordt ze dezelfde week nog opgepakt en afgevoerd naar een crisisopvang voor tienermoeders en drugsverslaafden. Hoe gevaarlijk is Ilona als moeder? Wat gaat er gebeuren met Myrthe? En hoe heeft deze situatie zo kunnen escaleren?

Geen antwoorden

Deze documentaire geeft geen antwoorden, maar laat zien door welke emotionele windtunnel alle betrokkenen worden geblazen waarbij niets en niemand ontzien wordt.
De documentaire begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.