Afbeelding

Aanleg snel internet in dorpen Midden-Groningen

Algemeen

MUNTENDAM - In alle dorpen van Midden-Groningen wordt in 2022 en 2023 binnen de bebouwde kom glasvezel aangelegd. De aanleg van snel internet in het buitengebied is vertraagd.


Mede door corona is de aanleg van snel internet in het buitengebied vertraagd en bovendien was er technische tegenslag. Daardoor konden er geen glasvezelkabels langs het Damsterdiep gelegd worden en moest er een nieuwe route worden bedacht.

Extra inzet

Voor inwoners met langzaam internet is die vertraging erg vervelend. Juist met corona is snel internet belangrijk om thuis te werken of om kinderen online les te geven. Daarom worden vanuit het project Snel Internet Groningen extra mensen ingezet zodat het netwerk buiten de bebouwde sneller kan worden aangelegd.

Buitengebied 

Inwoners in het buitengebied konden tijdens de vraagbundeling een gratis snel internetaansluiting aanvragen. De aangemelde adressen ontvangen van Snel Internet Groningen rechtstreeks bericht hoe en wanneer zij worden aangesloten. De planning staat dan op www.snelinternetgroningen.nl zodra de vergunning voor het graafwerk is verleend. Als een glasvezelverbinding niet kan, kiest Snel Internet Groningen voor internet via een radio- of 4G-verbinding. 

Binnen de bebouwde kom

Er is ook goed nieuws voor inwoners die binnen de bebouwde kom van een dorp wonen. Meerdere bedrijven gaan in 2022 en 2023 glasvezel aanleggen. Binnen de bebouwde kom gaat het altijd om glasvezel en dus niet om een radio- of 4G-verbinding. Het leggen van de glasvezelkabel is voor inwoners gratis, er moet betaald worden voor een abonnement om het te gebruiken.