Spullen voor Oekraïne kunnen dinsdag ingeleverd worden in kerkgebouw De Kandelaar.
Spullen voor Oekraïne kunnen dinsdag ingeleverd worden in kerkgebouw De Kandelaar.

Kerken Veendam en Wildervank zetten zich in voor Oekraïne

Algemeen

VEENDAM/WILDERVANK - Kerken in Veendam en Wildervank zullen dinsdag een inzamelingsactie houden voor de mensen in Oekraïne.


,,Het gaat vooral om houdbare eetwaren, dekens, slaapzakken, luiers en verzorgingsproducten”, aldus Maikel-Owen van Deest, één van de initiatiefnemers van deze actie.

Bij de verzorgingsproducten gaat het vooral om wasmiddel, wc-papier, maandverband, tampons, luiers, shampoo, tandpasta, tandenborstel, handdoeken, vochtige doekjes, deodorant, haarkam/borstel, pleisters, paracetamol, nieuw ondergoed en sokken. Iedereen kan spullen komen inleveren.

Inmiddels heeft de organisatie vanuit Oekraïne bericht ontvangen dat kleding genoeg aanwezig is. Jassen zijn wel zeer welkom. Mensen die spullen beschikbaar willen stellen, kunnen deze dinsdag inleveren in kerkgebouw De Kandelaar aan de Ds. Kuyperstraat 46 in Veendam. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn hier mensen aanwezig om spullen te ontvangen.

Aan het einde van de dag worden alle spullen naar Musselkanaal gebracht, waarna ze vrijdag 11 maart naar Oekraïne worden vervoerd. ,,We zijn blij dat Iwona Blecharczyk Trucking Girl zich heeft aangesloten bij de actie en de hulpgoederen met haar bedrijf Imagination Transport kosteloos gaat vervoeren naar de Oekraïense grens”, vertelt Van Deest. ,,Vanaf daar wordt ingezet op kleiner transport om zo de mensen in Oekraïne te bereiken.”

Voor vragen kunnen mensen contact opnemen met de organisatie via hulpuitveendam@gmail.com.