De deelnemers tijdens de rondleiding op de werf van Royal Bodewes.
De deelnemers tijdens de rondleiding op de werf van Royal Bodewes.

Meiden met passie voor techniek bij Winkler Prins

Algemeen

VEENDAM - Winkler Prins Veendam heeft vorige week een speciale dag georganiseerd voor de meisjes uit klas 3 en 4 met een technisch profiel.


De techniekmeiden van de afdelingen BWI (Bouw, Wonen en Interieur), PIE (Produceren, Installeren en Energie) en M&T (Mobiliteit en Transport) beleefden samen met hun techniekdocenten een leerzame doedag onder de noemer: gelijke kansen voor mannen en vrouwen.

Passie in Techniek 

Met deze unieke actie op internationale vrouwendag werden de meiden op een leuke manier geattendeerd op de mogelijkheden die de technieksector c.q. de technische opleidingen hen biedt. Dit is ook een van de speerpunten van Passie in Techniek (PIT), een samenwerking tussen Winkler Prins Veendam, het Aletta Jacobs College Hoogezand en technische bedrijven in de regio. Deze bijzondere techniekdag werd dan ook georganiseerd door PIT en drie samenwerkingspartners.

Bedrijfsbezoek 

De dag begon voor de leerlingen met een workshop schilderen op school. Die werd georganiseerd door de Schildersvakopleiding Assen. Daarna stond een bedrijfsbezoek bij AP in Kolham op het programma. AP is een paneelbouwer die zich met grote passie inzet voor de ontwikkeling en innovatiekracht van de energiewereld. Vervolgens werd Royal Bodewes Shipyard in Hoogezand bezocht, voor een rondleiding over de werf. Honderd jaar geleden bouwde men hier de eerste gemotoriseerde vrachtschepen voor zee en binnenvaart. Innovatie staat ook bij Bodewes hoog in het vaandel, nu gaat het om grote veranderingen naar de vergroening van de scheepsbouw.

Girls’ Day op 7 april

Binnenkort volgt in het kader van techniekpromotie een programma om de meisjes uit de onderbouw vmbo te motiveren. Girls’ Day op 7 april laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven. Ook hierbij zijn een aantal samenwerkingspartners van PIT betrokken.