Jolien Damsma is volgende maand te gast bij Blueprint.
Jolien Damsma is volgende maand te gast bij Blueprint.

Blueprint live vanuit Grand Café Java

Algemeen

VEENDAM - Vanuit Grand Café Java in Veendam wordt vrijdag 15 april een nieuwe live-aflevering opgenomen van het roots-radioprogramma Blueprint. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis.


Het programma begint om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Gasten zijn Eric Devries en Jolien Damsma.

Intiem en folky album

Het nieuwe solo-album Song & Dance Man van de in Amsterdam geboren singer-songwriter Eric Devries is bijna volledig akoestisch. Het intiem en folky album, in een welhaast bluegrass-setting. Alsof Engels zijn eerste taal is, schrijft Devries verhalen over mensen die al wat klappen hebben geïncasseerd in het leven: over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie. Met producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es nam Devries de twaalf songs van dit album op. Sophie Janna neemt de harmony vocalen voor haar rekening.

Singer-songwriter uit Vledderveen

Jolien Damsma is een singer-songwriter uit Vledderveen. Ze is nu 24 jaar oud en schrijft al sinds haar tienerjaren Engelstalige songs. Haar muziek is geïnspireerd door de hedendaagse countrypop, maar ze mixt het met de countrysound uit de jaren zeventig en een vleugje gospel en folk. Grote voorbeelden voor haar zijn onder anderen John Denver, Linda Rondstadt, James Taylor en Joni Mitchell.