Een uitsnede van een van de werken van Henk van Donk.
Een uitsnede van een van de werken van Henk van Donk.

Kleurrijke expositie bij Galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank

Algemeen

WILDERVANK - In Galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank zijn van 2 april tot en met 15 mei kleurrijke schilderijen, zeefdrukken en glasobjecten te zien.

‘Na de corona-ellende hebben mensen een oppepper nodig, iets wat de somberheid verdrijft. En van kleur word je vrolijk’, dachten ze bij Galerie Kijk ’s Kunst. Daarom tonen de galeriehouders na de wintersluiting in de tentoonstelling Kunst Kleurt je leven zeer kleurrijke schilderijen, zeefdrukken en glasobjecten.

‘Kleur heeft betekenis’

,,Een bepaalde kleur heeft voor de meesten van ons wel een zekere betekenis. Zo staat geel voor warmte, rood voor gevaar en groen voor veiligheid. Maar je kunt je ook groen en geel ergeren, je kunt bont en blauw geslagen worden, over de rooie gaan of het wordt zwart voor je ogen. Kortom: kleur doet wat met je. Bepaal zelf wat de zeer verschillend gekleurde kunstwerken met jou doen in de tentoonstelling van 2 april tot en met 15 mei”, luidt de toelichting die de galerie op de nieuwe expositie geeft.

De tentoonstelling bestaat uit schilderijen van Henk van Donk en Theo Onnes, zeefdrukken van Anke Slooff en glas van Linda van Huffelen. De galerie is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.30 tot 17.00 uur.