Afbeelding

Beperkt programma Oranje Bevrijdings Comité Pekela

Algemeen

OUDE PEKELA - Het Oranje Bevrijdings Comité Pekela heeft voor de komende feest- en herdenkingsdagen een bescheiden en aangepast programma samengesteld.


Het pas onlangs opheffen van de beperkende coronamaatregelen en de oorlogssituatie in Oekraïne hebben het Oranje Bevrijdings Comité Pekela doen besluiten een aangepast programma aan te bieden. De korte voorbereidingstijd speelt daarbij een belangrijke rol. ,,Er is onvoldoende tijd om overleg te hebben met de vele verenigingen, organisaties en instanties die jaarlijks een rol vervullen om evenementen en activiteiten op een zorgvuldige en verantwoorde wijze te laten plaatsvinden”, laat het bestuur van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela weten.

Bevrijdingsconcert 

Het OBCP is wel organisator van het Oranje Bevrijdingsconcert dat op zaterdag 30 april met medewerking van het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros wordt gehouden in de Nederlands Hervormde Kerk in Nieuwe Pekela. Ook zal er een afvaardiging aanwezig zijn bij de plaatselijke Dodenherdenking op 4 mei en worden er kransen gelegd bij de verschillende monumenten in de Pekela’s. Bovendien zal het OBCP vertegenwoordigd zijn op enkele locaties waar startmomenten worden gehouden in het kader van de viering van Koningsdag.

Activiteiten van buurt-, sport- en culturele verenigingen 

Het afgeslankte programma van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela betekent overigen niet dat er verder geen activiteiten in de gemeente zullen zijn. ,,Integendeel zelfs, want diverse activiteiten zijn namelijk al bij de gemeente aangemeld. Buurt-, sport- en culturele verenigingen hebben daartoe net als in voorgaande jaren het initiatief genomen en zetten daarmee een traditie voort. Die activiteiten vinden dit jaar echter niet plaats onder de paraplu van het OBCP en liften derhalve ook niet mee in onze publiciteitscampagne”, laat het comité weten. 

De in Pekela te houden activiteiten in het kader van de feest- en herdenkingsdagen zullen, zo geeft het OBCP aan, ‘van gemeentewege zoveel mogelijk via de gebruikelijke weg aan de inwoners bekend worden gemaakt’.