Afbeelding

Jubileumconcerten Winkler Prins Harmonie

Algemeen

VEENDAM - De Winkler Prins Harmonie bestaat 45 jaar en zal dat vrijdag 15 en zaterdag 16 april gaan vieren met jubileumconcerten in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Het orkest is in 1977 opgericht door toenmalig muziekdocent Kor van Dijk. Hij gaf het vak muziek in gebouw B. Dat stond op de plek waar nu de foyer en de theaterzaal van vanBeresteyn is. Van Dijk was de eerste dirigent van het orkest. Herman Dijo nam het stokje in 1984 over. Hij nam het initiatief voor buitenlandse reizen met het orkest. Sinds 1994 is Jack Horst dirigent. Bij de oprichting van het orkest was hij leerling van de school en besloot bariton te gaan spelen bij het gezelschap.

Plezier maken 

Horst is niet de enige die het orkest trouw is gebleven na zijn schooltijd. Veel muzikanten maken de keuze in het orkest te blijven spelen als ze na hun examen de school hebben verlaten. De sfeer in het orkest is daarvoor bepalend: samen muziek en plezier maken. De samenstelling van het orkest speelt daarin zeker ook een rol. Het orkest bestaat uit leerlingen, oud-leerlingen, personeelsleden en oud-personeelsleden van Winkler Prins, variërend in leeftijd van 12 tot 70+.

Kaarten 

Bij het concert op vrijdag is het podium geheel voor de Winkler Prins Harmonie. Op zaterdag is er een plekje in het programma ingeruimd voor het reünistenorkest.  Kaarten voor de jubileumconcerten zijn verkrijgbaar via vanberesteyn.nl, via 0598-634566 of aan de theaterkassa (geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en 1 uur voor aanvang van elke voorstelling). Kinderen en leerlingen van Winkler Prins krijgen 50 procent korting. De concerten beginnen beide avonden om 20.15 uur.