De mannen van Albatros. Foto: Anita Meis.
De mannen van Albatros. Foto: Anita Meis.

Mannenkoor Albatros op zoek naar zangers

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Het befaamde Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros in Nieuwe Pekela is weer begonnen met de repetities. Mede door de coronapandemie is het ledental echter afgenomen en is het koor op zoek naar medezangers.


,,Corona heeft een aantal leden getroffen en die zijn gelukkig allen weer hersteld. Maar als er lange tijd niet kan worden gerepeteerd en opgetreden, wordt het lastig om de leden enthousiast en vast te houden”, zegt voorzitter Percy Kulk, die zelf ook besmet werd door het virus.

Behoefte aan alle stemmen 

Voor de coronapandemie telde Albatros meer dan vijftig leden. Nu wordt het aantal van veertig nog net gehaald. Nieuwe leden zijn daarom meer dan welkom. Volgens Kulk is er behoefte aan alle stemmen: tenoren, baritons en bassen. Wie het wat lijkt om te zingen in een gerenommeerd mannenkoor met een gevarieerd repertoire wordt van harte uitgenodigd om eens vrijblijvend te komen luisteren en de sfeer te proeven. Dat kan elke maandagavond als er wordt gerepeteerd in het eigen Albatroshuis in Nieuwe Pekela.

Enthousiast gerepeteerd

Ondanks de terugloop van het ledental zijn er ook positieve zaken te melden. Kulk: ,,Er wordt weer enthousiast gerepeteerd. Blij verrast was ik dat de vertrouwde koorklank, ook na de lange periode van inactiviteit, nog steeds aanwezig is. Toekomstige concertbezoekers zullen dat gaan beamen. De inmiddels al weer goed gevulde concertagenda geeft een zonnige blik op de toekomst van het koor. dat dit jaar 90 jaar bestaat.’’

Bevrijdingsconcert

Het eerste optreden staat gepland op 30 april in de NH kerk in Nieuwe Pekela. Albatros verzorgt dan op verzoek van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela het traditionele Oranje Bevrijdingsconcert met een avondvullend programma. Daaraan voorafgaand is er nog een gratis bij te wonen try-out op zaterdag 23 april om 15.00 uur in het Albatrosgebouw. 

De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het Albatroshuis aan de A. Westerstraat A83 in Nieuwe Pekela. Meer informatie is te vinden op www.albatros-koor.nl.