Leerlingen aan de slag bij Vogel Tube Bending Veendam
Leerlingen aan de slag bij Vogel Tube Bending Veendam

Girls’ Day met meiden in de techniek een groot succes

Algemeen

VEENDAM - Om de meisjes uit de onderbouw vmbo en mavo van Winkler Prins in Veendam te enthousiasmeren voor techniek, is vorige week een speciale Girls’ Day gehouden.


Girls’ Day biedt meiden de kans om de voor hun vaak nieuwe wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij te beleven. Dat techniek alleen voor jongens is, is allang achterhaald. Er liggen voor meiden in de techniek heel veel kansen om hun technische talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen.

De meiden werden op een leuke manier geattendeerd op de mogelijkheden die de technieksector c.q. de technische opleidingen hen biedt. Dit is ook een van de speerpunten van Passie in Techniek, een samenwerking tussen Winkler Prins Veendam, het Aletta Jacobs College Hoogezand en technische bedrijven in de regio. De speciale meidendag werd dan ook vanuit Passie in Techniek georganiseerd, samen met docenten.

Bedrijfsbezoek

De dag begon voor de leerlingen uit Veendam met een bedrijfsbezoek bij verschillende technische bedrijven. Acht samenwerkingspartners van Passie in Techniek openden hun deuren voor de meiden en hun docenten. Om hun technische talenten te ontdekken, namen de meiden deel aan interessante activiteiten en maakten ze kennis met vrouwelijke medewerkers die vertelden over hun werkzaamheden in het bedrijf. Er werd niet alleen gekeken naar nieuwe techniek. Zo brachten de meiden ook een bezoek aan het Nationaal Bus Museum die tevens het vervoer verzorgde.

Het middagprogramma borduurde voort op het bedrijfsbezoek. Op school volgden de meiden leuke lessen bij de techniekprofielen BWI (Bouwen, Wonen en Interieur), PIE (Produceren, Installeren en Energie) en M&T (Mobiliteit en Transport).
Deze dag heeft ertoe bijgedragen dat een aantal meiden geënthousiasmeerd is om te kiezen voor een technisch profiel.