De stoomtrein vertrekt uit Stadskanaal. Foto: Museumspoorlijn STAR/Lars Blaauw.
De stoomtrein vertrekt uit Stadskanaal. Foto: Museumspoorlijn STAR/Lars Blaauw.

Stoomtrein STAR gaat weer rijden

Algemeen

VEENDAM - Het stoomseizoen van Museumspoorlijn STAR wordt zondag geopend. Dan gaat de stoomtrein weer rijden tussen Stadskanaal en Veendam.


De ritten tijdens de paasdagen vormen de aftrap van het 30-jarig jubileum van de STAR. In 1992 opgericht om de spoorlijn Veendam-Stadskanaal-Musselkanaal te bewaren voor het nageslacht, is de STAR sindsdien uitgegroeid tot een toeristische trekpleister van formaat op de grens van Groningen en Drenthe. Gedurende het jaar zal er daarom bij diverse dagen stil worden gestaan bij dit jubileum. Zo is er eind juni een jubileumrit en staat in september het evenement Stadskanaal onder Stoom ook in het teken van 30 jaar STAR.

Start stoomseizoen 

Komend weekend is het eerst tijd voor de start van het stoomseizoen. Op beide paasdagen rijdt de stoomtrein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanaf Stadskanaal kunnen belangstellenden om 10.45 en 14.00 uur met de trein mee. Vanuit Veendam vertrekt de trein om 12.00 uur.

Paashazen 

Op eerste paasdag gaan er ook twee paashazen met de trein mee. Reserveren is niet meer nodig. Kaarten kunnen gekocht worden op de stations van Stadskanaal en Veendam. Daarnaast zijn er via de website van de STAR ook e-tickets verkrijgbaar. Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op www.stadskanaalrail.nl.