In Terug naar Veendam bezoekt een moeder, samen met haar zoon, na dertig jaar haar geboorteplaats Veendam.
In Terug naar Veendam bezoekt een moeder, samen met haar zoon, na dertig jaar haar geboorteplaats Veendam.

Muziektheater OVW speelt ‘Terug naar Veendam’

Algemeen

VEENDAM - Muziektheater Operettevereniging Veendam-Wildervank zal zondag 8 mei een theaterconcert op de planken zetten. De OVW speelt Terug naar Veendam.


Het nieuwjaarsconcert in januari en de uitvoeringen in maart konden vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Nu de maatregelen van tafel zijn, komt het Muziektheater Operettevereniging Veendam-Wildervank toch met een uitvoering.

Zondag 8 mei geeft het Muziektheater in plaats van het traditionele nieuwjaarsconcert een voorjaarsconcert. Het is een theaterconcert, want behalve liedjes is het concert neergezet als één verhaal: Terug naar Veendam.

Het verhaal

Moeder bezoekt na ruim 30 jaar haar geboorteplaats Veendam. Ze wandelt samen met haar zoon door de Parkstad en komt op allerlei bekende plekken. Ook ontmoeten ze diverse personen uit het heden en verleden.

Het concert in vanBeresteyn begint om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 15 euro aan de kassa van vanBeresteyn en via www.vanberesteyn.nl/programma/operette. Als vervolg op dit concert wordt de operette Het Veendammer Leven (dit is de Veendammer versie van La Vie Parisienne van J. Offenbach) opgevoerd in maart 2023.