GB-er Henk Jan Schmaal.
GB-er Henk Jan Schmaal.

Huidige coalitie praat verder over vorming college gemeente Veendam

Algemeen

VEENDAM - GemeenteBelangen, de PvdA, D66 en de VVD in Veendam gaan samen verder praten over de vorming van een college. Deze partijen vormden ook voor de gemeenteraadsverkiezingen al de coalitie.

GemeenteBelangen kwam tijdens de in maart gehouden gemeenteraadsverkiezingen als grote winnaar uit de bus. Als grootste fractie nam GB uiteraard het voortouw voor de vorming van een nieuw college. Daarvoor wilde men in gesprek met alle andere politieke partijen in de gemeente. Uiteindelijk is er alleen niet gesproken met Veuruutkiek (VUK). Zij zijn niet op de uitnodiging voor een gesprek ingegaan.

Breed draagvlak

De gesprekken met de andere partijen zijn volgens GB-er Henk Jan Schmaal constructief en in een goede sfeer verlopen. Belangrijkste conclusie is dat de vier partijen die samen het college vormden nu met elkaar in gesprek gaan over de vorming van een nieuw college. ,,De partijen hebben aangegeven tevreden te zijn over de behaalde resultaten over de afgelopen vier jaar. Deze combinatie kan, met 14 van de 21 zetels, rekenen op een breed draagvlak. De vier partijen hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken en praten verder over de vorming van een college”, zegt Schmaal.

Tijdens de gesprekken is de behoefte naar voren gekomen voor een brede discussie over een aantal thema’s, zoals burgerparticipatie, dienstverlening en de omgangsvormen. Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 19 april vindt hierover een discussie plaats met de gehele raad.