Mannenkoor Albatros verzorgt het Oranje Bevrijdingsconcert in Nieuwe Pekela. Foto: Anita Meis
Mannenkoor Albatros verzorgt het Oranje Bevrijdingsconcert in Nieuwe Pekela. Foto: Anita Meis

Bevrijdingsconcert met Albatros in Nieuwe Pekela

Algemeen

NIEUWE PEKELA - In de NH-Kerk in Nieuwe Pekela wordt zaterdag 30 april een Oranje Bevrijdingsconcert gehouden. Er wordt opgetreden door het Pekelder mannenkoor Albatros.


De organisatie van het concert is in handen van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela (OBCP). Zij zorgen voor een warm onthaal van de concertgangers. Publiek wordt bij binnenkomst namelijk getrakteerd op een oranje-likeurtje en in de pauze wordt ook nog een gratis kopje koffie of thee verstrekt. Omdat er ook geen entree betaald hoeft te worden, betekent het voor de Pekelders een compleet gratis avondje uit.

Laagdrempelig

,,Alle activiteiten die door het OBCP in het kader van bevrijding en herdenking worden georganiseerd, zijn gratis toegankelijk”, zegt OBCP-woordvoerder Gerard Brunink. ,,Daarmee willen we de drempel zo laag mogelijk houden zodat iedereen kan deelnemen of de activiteiten kan bezoeken. Dit jaar doen we iets extra’s omdat we blij zijn weer in gezamenlijkheid, na alle coronaperikelen en de daarmee gepaard gaande beperkingen, te kunnen vieren en herdenken. Donateurs, sponsoren en gemeente maken dit mede mogelijk. We hopen op een bomvolle kerk.”

Avondvullend concert

Het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela, onder leiding van Bouko Tiggelaar, zal een avondvullend concert verzorgen. Behalve door solisten uit de eigen gelederen, zal aan het concert ook medewerking worden verleend door Gert Immerzeel (piano) en Gertie Bruin (accordeon).

Gratis kaarten

Gratis toegangskaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij Bloemenshop Jolanda in Nieuwe Pekela en Boetiek Fleur in Oude Pekela. Albatros verleent ook medewerking aan de dodenherdenking bij het monument aan de Burgemeester van Weringstraat in Oude Pekela.