Het plan voor het nieuwe schoolplein van de Westerschool in Wildervank.
Het plan voor het nieuwe schoolplein van de Westerschool in Wildervank.

Westerschool in Wildervank voert actie voor nieuw schoolplein

Algemeen

WILDERVANK - De odab Westerschool in Wildervank heeft al heel lang de wens om het schoolplein om te toveren tot een droomplein, waar door alle kinderen met heel veel plezier gespeeld kan worden. Daar maakt men nu werk van.


Dinsdag start de school de actie ‘odab Westerschool: op weg naar een nieuwe speelsituatie’, met het versturen van een speciale Plein-krant aan alle ouders, verzorgers en externe contacten. In deze krant worden de plannen die de school heeft met het plein uit de doeken gedaan. Ook wordt in de krant vermeld hoe het plein gefinancierd zal worden.

Crowdfunding 

Een deel wordt bijdragen door Scholengroep OPRON, waar de Westerschool onder valt. De rest zal de school zelf moeten bekostigen. Dat doen ze onder meer door het organiseren van een heel groot pleinfeest in juni. Daarvoor wordt van 16 tot en met 20 mei in samenwerking met SimmereN Schroot BV een inzamelingsactie van oud ijzer en metaal gehouden, terwijl gedurende de gehele periode van april tot en met september een crowdfundingsactie plaatsvindt. In september wil de school dan graag het nieuwe schoolplein gerealiseerd zien.

Speelplek 

Naast de aanpak van het ‘grote’ plein wil de school tevens samen met de buurt en gemeente bekijken hoe ze de WOP kunnen upgraden. Sinds de invoering van het vijf-gelijke-dagen-model maakt de school intensief gebruik van deze speelplek en ze zien zeker mogelijkheden om het spelen daar nog aantrekkelijker te maken.

Verkeersplein 

Voor het kleuterplein meldt de school zich aan voor de actie ‘Maak kans op een ANWB-Verkeersplein.’ Dit is een maatschappelijk initiatief van de ANWB, waarbij in elke provincie één school een ANWB-verkeersplein kan winnen. Tussen 9 en 24 mei kan er op odab Westerschool worden gestemd.

Mensen die de speciale Plein-krant willen ontvangen, kunnen contact opnemen met de school via info.daltonwesterschool@opron.nl.