De Winkler Prins Harmonie bracht onder andere een stuk over Leonardo da Vinci. Foto: Bert Woltjes.
De Winkler Prins Harmonie bracht onder andere een stuk over Leonardo da Vinci. Foto: Bert Woltjes.

Winkler Prins Harmonie schittert bij terugkeer op concertpodium

Algemeen



VEENDAM - Het publiek heeft vrijdag- en zaterdagavond in vanBeresteyn in Veendam genoten van de terugkeer van de Winkler Prins Harmonie op het concertpodium.


In een sfeervolle ambiance bracht het schoolorkest, onder leiding van dirigent Jack Horst, zoals gewoonlijk een kleurrijk programma ten gehore, met een repertoire dat varieerde van stukken over Leonardo da Vinci en de 16e-eeuwse markt van Florence tot muziek uit de films Encanto en No time to die.

Komisch duo

Bekende melodieën waren verder het opzwepende Bella Ciao uit La Casa de Papel en de muziek uit Wie is de mol? – compleet met eigen WPH-leader. Tijdens Sparkling slides stonden de trombonisten in de schijnwerpers, en er was een gastoptreden van het komische duo Schuurman en Schuurman tijdens Sandpaper Ballet.

Jubileumjaar

In dit jubileumjaar -de WPH viert haar 45e verjaardag- was het optreden van een ruim veertigkoppig reünistenorkest één van de andere hoogtepunten van de zaterdagavond. Op die avond werd ook Mirjam Berkepas in het zonnetje gezet: zij is 12,5 jaar lid van de harmonie.

Verrassing

Op de vrijdag had dirigent Horst een verrassing voor publiek én orkest in petto: het pas uitgebrachte muziekstuk Bommen Berend verscheen op de lessenaar. Geen van de muzikanten had het ooit gespeeld, maar het werd ter plekke uitgevoerd en het talentrijke orkest leek er nauwelijks zijn hand voor om te draaien.

Havodirecteur Herman Bruins bracht namens de schoolleiding zijn waardering en complimenten over aan het orkest. Een instemmend applaus volgde: het publiek had genoten.