Zwerfboeken worden bewust achtergelaten in de hoop dat een ander ze meeneemt en gaat lezen.
Zwerfboeken worden bewust achtergelaten in de hoop dat een ander ze meeneemt en gaat lezen.

Summerfun houdt tweede Zwerfboeken4Daagse

Algemeen

VEENDAM - Summerfun Veendam zal van maandag 2 tot en met donderdag 5 mei de tweede editie van de Zwerfboeken4Daagse houden.


Summerfun vindt het erg belangrijk dat ieder kind kennis maakt met verhalen. Voor sommige gezinnen is het niet vanzelfsprekend dat er budget is voor kinderboeken en daarom brengt Summerfun zwerfboeken bij ieder kind. Zwerfboeken zijn gelezen boeken die ergens bewust worden achtergelaten, in de hoop dat een ander het boek meeneemt en gaat lezen.

Boekietour 

De Zwerfboeken4Daagse begint met een Boekietour. Summerfun gaat op maandag 2 en dinsdag 3 mei op tournee door de gemeente Veendam. Kinderen kunnen dan langskomen om een zwerfboek uit te zoeken, knutselpakketjes voor thuis mee te nemen en om gezellig een praatje te maken. Maandag 2 mei staat men van 10.30 tit 11.30 uur in Veendam-Noord, van 12.30 tot 13.30 uur in het Scheepskwartier in Veendam, van 14.00 tot 15.00 uur in Bareveld en van 15.30 tot 16.30 in Wildervank. Dinsdag 3 mei is Summerfun van 10.30 tot 11.30 uur in Ommelanderwijk, van 12.30 tot 13.30 in Buitenwoel, van 14.00 tot 15.00 uur in Straat Soenda en men sluit van 15.30 tot 16.30 uur af bij deBasis aan het Jan Salwaplein in Veendam.

Boekiezoekie 

Na de Boekietour gaat Summerfun op woensdag 4 mei verder met de Boekiezoekie. Kinderen en hun ouders/verzorgers kunnen dan op zoek naar verstopte boeken in Veendam. Elk gevonden boek mogen de vinders houden. Naast boeken die Summerfun zelf heeft aangeschaft voor de zoektocht, is het gelukt om via donaties van uitgevers en schrijvers, waaronder Carry Slee, extra boeken te kunnen verstoppen.

Speurtocht 

De Zwerfboeken4Daagse wordt donderdag 5 mei tijdens de Sprookjesdag afgesloten met een Oempa Loempa-speurtocht in het centrum van Veendam. Summerfun staat met een kraam voor de Bruna op de Promenade. Daar kan het spelformulier gehaald en ingeleverd worden. Ook delen ze een knutselpakketje voor thuis uit: ‘Maak je eigen Oempa Loempa’.

Gratis deelname

Dankzij een bijdrage van het SAMEN-fonds van de Nedmag is deelname aan alle activiteiten gratis. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de Facebookpagina Summerfun Veendam.